top of page

Yüzük Ölçümü Nasıl Bulurum?

Güncelleme tarihi: 14 Kas 2022


Yüzük ölçünüzü kolayca bulabilirsiniz.
Yüzük Ölçü Tablosu

Eğer yüzük ölçünüzü bilmiyor iseniz Üzülmeyin. Çok basit iki yöntem ile istediğiniz parmağınıza göre yüzük boyunuzu ölçebilirsiniz.


Parmak Çevresi Ölçerek Bulma

Yüzük takmak istediğiniz parmağınıza şerit halinde kesilmiş kağıt veya kurdela dolayın ve parmağınızın orta noktasından düz bir çizgi çekerek şeridin iki tarafını da işaretleyin. Aşağıdaki resimde inceleyebilirsiniz.


Almak istediğiniz yüzük ince kollu ise (eni kalın değilse örneğin tektaş bir yüzük) olabildiğince ince bir şerit veya bir ip kullanmaniz daha iyi ölçü almanizda faydalı olacaktır.


Kurdela/Şeridi veya ipi açın ve bir cetvel yardımıyla iki çizginin arasındaki uzunluğu ölçün. Cetvelinizin milimetre (mm) ölçüsü yok ise Santimetre (cm) cinsinden bulduğunuz rakamı 10 ile çarparak milimetreye çevirebilirsiniz. Bulduğunuz rakam yüzük takmak istediğiniz parmağınızın çevresidir.


Daha sonra, Işıl Takı Yüzük Ölçü Tablosundan parmak çevrenize karşılık gelen yüzük ölçünüzü bulabilirsiniz. İşte Bu kadar:)

Yüzük ölçünü kolayca bulabilirsin
Parmak Çevresi Ölçme

Yüzük Çapı Ölçerek Bulma


Yüzük takmak istediğiniz parmağınıza uyan başka bir yüzüğünüz var ise, düz bir zemine yatırın.

Bir cetvel yardımıyla yüzüğünüzün iç kısmını bir uçtan diğer uca ölçün. Cetvelinizin milimetre (mm) ölçüsü yok ise Santimetre (cm) cinsinden bulduğunuz rakamı 10 ile çarparak milimetreye çevirebilirsiniz. Bulduğunuz rakam yüzük çap ölçünüzdür.


Daha sonra, Işıl Takı Yüzük Ölçü Tablosundan bu yüzük yarı çapına karşılık gelen yüzük ölçünüzü bulabilirsiniz. İşte Bu kadar:)


Yüzük ölçünü kolayca bulabiilirsin
İç Çap Ölçümü

Yüzüklerin en genişliği, yüksekliği, tasarım özellikleri ile hava sıcaklığına bağlı ellerde şişme olup olmaması gibi unsurlar rahat ettiğiniz yüzük ölçünüzde farklılıklara neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda, mağazamıza gelerek rahat ettiğiniz yüzük ölçünüz için tadilat yaptırabilirsiniz.


Yüzük ölçünüz ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa, size yardımcı olabilmek için her zaman hazırız. Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Takılarınız iyi günlerde olsun, ışıltınızı herkes görsün!


Işıl Takı.

Son Yazılar

Hepsini Gör
isiltaki tarihce
ringsize
bottom of page